fbpx
Сьогодні
16:47 17 Тра 2019

Турчинов написав заяву про відставку

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов 17 травня подав у відставку.

Про це повідомляє "Лівий берег".

Турчинов подав у відставку у зв'язку з припиненням повноважень президента Петра Порошенка.

"У зв'язку з припиненням повноважень президента України, який призначав мене на посаду, прошу розглянути питання про припинення відповідно до законодавства моїх повноважень як секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Враховуючи продовження збройної агресії Російської Федерації проти України, готовий безпосередньо на військовій службі в кожному військовому підрозділі або військовому формуванні і надалі захищати нашу країну", – йдеться в заяві Турчинова.

відставка Турчинов

Джерело: УП

22 лютого 2014 року після падіння режиму колишнього президента Україна Віктора Януковича Турчинов був обраний на посаду голови Верховної радиУкраїни. Також парламент поклав на Турчинова виконання обов'язків президента України і верховного головнокомандувача Збройних сил України.

У листопаді 2014 року після позачергових виборів у парламент він був обраний народним депутатом України. В грудні 2014 року указом президента України був призначений на посаду секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

На посаді секретаря РНБО Турчинов забезпечував зміцнення оборони і безпеки країни, почав відродження українського оборонного промислового комплексу. Координує стратегічні оборонні програми, зокрема, програми відновлення ракетного потенціалу країни.

До того Турчинов був нардепом від партії "Батьківщина", а в 2005 році – очільником Служби безпеки.

Раніше Клімкін заявив, що йде у відставку.

Нагадаємо, Луценко склала повноваження представника президента перед інавгурацією новообраного.

Також перший замголови АПЄлісєєв пішов у відставку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: