fbpx
Сьогодні
10:14 17 Тра 2019

"Народний фронт" виходить з коаліції

Фото УП

Фракція партії "Народний фронт" проголосувала за вихід з коаліції. Рада фракції одноголосно підтримав це рішення.

Зазначимо: якщо "Народний фронт" виходить із коаліції, то голова Верховної Ради Андрій  Парубій повинен оголосити про запуск 30 днів для створення нової коаліції.

Тобто новий президент впродовж 30 днів не зможе розпустити парламент на підставі відсутності коаліції, тому що триває 30 днів для створення нової коаліції

Навіть якщо нова коаліція не буде створена, новообраний президент Володимир Зеленський не зможе розпустити парламент достроково, так як це не можна зробити менш ніж за півроку до виборів.

Як відомо, з огляду на низькі рейтинги і невизначеності з форматом участі у виборах, дострокові вибори парламенту не вигідні НФ. Вважається, що БПП вони допоможуть "закріпити" нинішній рейтинг Петра Порошенка, однак явно не в абсолютних цифрах. Водночас, за умови збереження нинішньої виборчої системи, для Володимира Зеленського не важко сформувати сприятливий для себе список партії "Слуга народу", але важко буде підібрати – в такі короткі терміни – абсолютно лояльних мажоритарників.

Нагадаємо, коаліцію депутатських фракцій "Європейська Україна" створили 27 листопада 2014 року. Тоді до неї увійшли фракції Блоку Петра Порошенка, "Народний фронт", "Самопоміч", Радикальна партія, "Батьківщина". В її складі було 302 депутати. Пізніше "Самопоміч", Радикальна партія і "Батьківщина" заявили про вихід із коаліції.

Зазначимо, чергові вибори повинні відбутися в кінці жовтня 2019 року.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада призначила інавгурацію Зеленського на 20 травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: