fbpx
Сьогодні
22:09 17 Тра 2019

На острові Капрі за одноразовий пластиковий посуд і упаковку ввели штраф у €500

З 15 травня цього року італійський острів Капрі вводить заборону на використання одноразового пластику. Порушникам загрожує штраф до €500.

Про це пише Independent.

Цей крок спрямований на зменшення забруднення та захист флори та фауни острова.

«У нас є дуже велика проблема і ми повинні зробити свій внесок у пошук її вирішення, – заявив міський голова Джанні де Мартіно. – Ми всі чули про знаменитий пластиковий острів, який існує в морі».

Під заборону потрапляють трубочки, посуд, столові прилади і будь-які інші вироби з не перероблюваного або пластика, що не розкладається.

Нові правила стосуються всієї території острова, а в особливості пляжів і узбережжя. Місцеві магазини більше не зможуть продавати одноразові пластикові товари – їх зобов'язали позбутися всіх запасів протягом 90 днів. Інші регіони Італії планують взяти за приклад правила острова Капрі: закони про заборону одноразового пластику вже готуються в Неаполі і на острові Прочіда.

Капрі, де мешкають 12 тис. осіб, кілька років тому запровадив туристичний податок, доходи якого частково використовуються для допомоги в охороні навколишнього середовища.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: