fbpx
Сьогодні
16:26 17 Тра 2019

Меркель хоче зустрітись із Зеленським

Фото Reuters

Глава німецького уряду Ангела Меркель розраховує найближчим часом зустрітися з новим Президентом України Володимиром Зеленським, проте терміни такої зустрічі в Берліні поки не називають.

Про це на брифінгу в п'ятницю сказала представник федерального уряду Мартіна Фітц, повідомляє Укрінформ.

«Про конкретну дату я не можу поки що нічого сказати. Однак, як відомо, канцлер завжди має великий інтерес до розвитку ситуації в Україні і, звичайно ж, матиме на увазі можливість швидкої зустрічі», – сказала Фітц.

Однак на церемонію інавгурації президента України Володимира Зеленського 20 травня у Києві приїде представляти Німеччину колишній Федеральний президент Крістіан Вульф.

Раніше президент України Петро Порошенко видав указ про підготовку інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Верховна Рада України 16 травня 315 голосами призначила інавгурацію новообраного президента Володимира Зеленського на 10:00 20 травня.

Прес-служба новообраного президента України Володимира Зеленського привітала рішення парламенту, але заявила, що обрана дата спричинить низку труднощів для киян та іноземних делегацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: