fbpx
Сьогодні
09:26 17 Тра 2019

Комітет американського Конгресу затвердив збільшення підтримки Україні до 445,7 млн доларів

Фото gettyimages.com

Законопроект має бути схвалений повним складом Палати представників, підтриманий Сенатом та підписаний президентом США

Комітет з асигнувань Палати представників американського Конгресу затвердив проект закону, який передбачає 445,7 млн доларів підтримки для України по лінії Державного департаменту США, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) і причетних структур. Про це повідомляє посольство України в США на офіційній сторінці в Facebook.

Визначена сума передбачає, в тому числі, допомогу Україні у сфері оборони в розмірі 115 млн  доларів за програмою "Міжнародне військове фінансування".

При цьому, як підкреслили в дипломатичному представництві, документ "забороняє виділення коштів американської допомоги на фінансування дій, пов'язаних з визнанням суверенітету Росії над Кримом чи будь-якою іншою територією України". 

Водночас, Комітет рекомендував Держдепартаменту США та Агентству США з міжнародного розвитку продовжувати взаємодію з Україною в реалізації програм реабілітації та адаптації українських військових, у допомозі новоствореному Міністерству у справах ветеранів України, а також у подальшому розвитку боротьби з кібер-загрозами з боку РФ.

Для набуття чинності законопроект має бути схвалений повним складом Палати представників, підтриманий Сенатом та підписаний Президентом США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: