fbpx
Сьогодні
13:22 17 Тра 2019

Екс-командувач Аллерова затримали на 60 суток за розкрадання

Суд встановив для Аллерова розмір застави у 4,8 млн грн

Екс-командувача Національною гвардією Юрія Аллерова, якого підозрюють у розкраданні 5 млн дол. на будівництві житла для військовиків, взяли під варту на 60 діб з правом внесення застави у 4,8 млн грн. Про це повідомляє "Громадське".

"Юрія Аллерова, якого НАБУ підозрює в заволодінні майном Нацгвардії, відправили під варту на 2 місяці з правом застави в 4,8 млн грн", – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що адвокати Аллерова заявляли, що підозра є необґрунтованою, а їхній підзахисний не отримував вигоди. Водночас прокурори САП зазначили, що вигоду отримала дочка, яка наразі проживає в РФ. Сам Аллеров каже, що справа є політично мотивованою.

"Дії Аллерова і гендиректора "Укрбуду" кваліфікували за статтею 191 КК як привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою", – додали у виданні.

14 травня Аллерова було затримано детективами НАБУ. Його звинувачують у справі, пов'язаній з розкраданням понад 5 млн дол. на будівництві житла для військовиків. 14 травня Аллерову і ще двом затриманим – представникам компанії "Укрбуд" – було повідомлено про підозру.

За інформацією слідства, дочка Аллерова має подвійне громадянство – українське і російське, і більшу частину часу вона проживає в Москві.

"За даними слідства, дочка Аллерова в Москві має місце проживання і сім'ю. Також неодноразово до Москви виїжджала дружина Аллерова", – зазначав прокурор САП.

Нагадаємо, 7 травня Аллерова було звільнено з посади командувача Національної гвардії указом президента України Петра Порошенка. Виконувачем обов'язків командувача призначили Миколу Балана.

Національною гвардією України Аллеров керував з 30 грудня 2015 року по 7 травня 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: