fbpx
Сьогодні
22:35 16 Тра 2019

США розширили санкційний "список Магнітського"

Фото Reuters

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США у четвер розширило санкційний "список Магнітського", включивши до нього п'ятьох громадян Росії та загін чеченського спецназу "Терек" – за масштабні порушення прав людини.

Про це йдеться у прес-релізі на офіційному сайті Мінфіну США, передає Укрінформ.

"Мінфін продовжує підвищувати ціну для осіб, які замішані в арешті, тортурах та смерті Сергія Магнітського, і також віддане реагуванню на масштабне порушення прав людини у Росії", – заявив Сігал Менделкер, віце-міністр з тероризму та фінансової розвідки Мінфіну США.

Він додав, що основна увага приділена притягненню до відповідальності тих, хто вчинив жорстокі дії, включно з вбивством Бориса Немцова та масштабними порушеннями прав ЛГБТ-спільноти у Чечні.

"Унаслідок сьогоднішнього рішення, будь-яка власність чи частка у володінні визначених осіб, які належать або дотичні до юрисдикції США – заблоковані, а будь-які транзакції громадян США за участі визначених осіб заборонені. Сьогоднішнє рішення розширює список осіб, визначених Управлінням згідно Акту Магнітського до 55", – йдеться у повідомленні.

До списку санкціонованих росіян потрапило двоє чиновників Слідчого комітету Росії: Олена Трікуля та Геннадій Карлов. Ці особи, згідно з повідомленням Мінфіну США, брали участь у вбивстві адвоката Сергія Магнітського. Трікуля приховувала дані слідства та блокувала розслідування . Карлов займався утриманням Магнітського у неволі, приховуванням фактів порушень, введенні громадськості в оману.

До списку також внесені чеченці Абузайд Вісмурадов, Сергій Коссієв, Руслан Геремеєв та чеченський загон спецназу "Терек".

За даними Мінфіну США, всі вони замішані у масштабних порушеннях прав людини. Вісмурадов є командиром "Терека". Коссієв є начальником виправної колонії номер 7 (ВК-7) у Карелії. Він замішаний у вбивствах, тортурах і масштабних порушеннях прав людини, повідомляє Мінфін США. Геремеєва у документі називають "агентом Кадирова", який за його вказівкою організовував чисельні вбивства і тортури.

"З початку 2017 року, правоохоронці Чечні та члени органів безпеки розпочали серію "чисток" проти осіб, яких вони вважають членами спільноти ЛГБТ. Вони відслідковували десятки людей за такими звинуваченнями, дехто з яких – зникли, інші ж повернулися до родин ледь живими після побоїв… Декілька людей загинули", – йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: