fbpx
Сьогодні
19:24 16 Тра 2019

Справа Гандзюк: адвокати просили суд зняти браслет з Мангера, судді взяли самовідвід

Фото УНІАН

Колегія суддів апеляційного суду у справі Владислава Мангера, підозрюваного у замовленні вбивства херсонської громадської діячки Катерини Гандзюк, взяла самовідвід та задовольнила його.

Про це повідомляє Insider.

Також в ході засідання прокурори заявляли відвід суддям. Втім колегія відвід не задовольнила. Після виходу суддів із нарадчої кімнати стало відомо, що колегія взяла самовідвід і задовольнила його.

Самовідвід судді взяли з підстав "наявності інших обставин, які викликають сумнів у неупередженості" (ст.75 частина 4).

"Колегія суддів прийшла до висновку про самовідвід. Колегія суддів задовольнила заяви колегії суддів про самовідвід. Далі має відбутись авторозподіл", – заявила головуюча у засіданні.

Сьогодні суд мав розглядати апеляційні скарги адвокатів Владислава Мангера.

Адвокати Мангера хотіли просити суд зняти з підозрюваного електронний браслет. Всього адвокати подали три апеляційні скарги на ухвалу суду першої інстанції.

Прокурор Дмитро Боян заявив відвід колегії суддів на початку засідання, аргументуючи це тим, що авторозподіл суддів на розгляд справи відбувся із порушеннями.

Він заявив, що вчора дану справу було направлено на новий авторозподіл у зв'язку з тим, що один із суддів колегії пішов у тижневу відпустку. Він зазначив, що порушення полягає в тому, що суд не повинен був відправляти справу на новий авторозподіл, а просто мав перенести засідання до закінчення відпустки судді, оскільки відпустка триває менше двох тижнів.

Втім адвокати Мангера заперечили заявленому відводу суддям, мовляв, відвід не обгрунтований. Захисник Костянтин Глоба просив прокурорів надати пояснення заявленому відводу.

Наразі наступна дата розгляду апеляційних скарг адвокатів не відома.

Сьогоднішнє засідання в апеляційному суді було призначене на 12:45, однак коли адвокати Мангера та вільні слухачі зайшли до зали, суддя заявила, що має ще три справи до розгляду. Фактично засідання почалося із майже двогодинним запізненням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: