fbpx
Сьогодні
14:14 16 Тра 2019

На Дніпропетровщині збудували енергоефективну школу з сонячними панелями

Незабаром у Святовасилівці (Дніпропетровська область) відкриють опорну школу з енергоефективним фасадом, твердопаливною котельнею та сонячними панелями на даху.

Навчальний заклад, у якому навчатиметься 200 дітей, став енергоефективним, комфортним, яскравим та сучасним в ході реконструкції, ініціатором якої виступила Дніпропетровська обладміністрація, передає adm.dp.gov.ua.

Ззовні будівлю утеплили, а фасад оздобили червоною фіброплитку, аби у школі було тепло. На даху навчального закладу встановили сонячні панелі. На додачу, школа обігрівається автономною котельнею. 

«Тепер все геть нове – від комунікацій до парт, – розповіла директор Святовасилівської опорної школи Ольга Мінаєва. – Підрядники замінили вікна, двері, підлогу і стелю, оновили всі класи, кабінети, коридори, актову і спортивну залу»

У школі – яскравий дизайн, різнокольорові двері та стіни.

«Ремонт майже завершився і ми просто у захваті – дуже гарна будівля, – ділиться враженнями учениця 6 класу Святовасилівської опорної школи Дарина Дяченко. – Особливо подобаються нові меблі та обладнання».

Школа тепер схожа на філію Національного університету ім. Т. Шевченка, додає учениця 10 класу Святовасилівської опорної школи Крістіна Костенко.

Заклад буде повністю доступним для людей з інвалідністю – нині облаштовують пандус.

Поруч з школою зводять сучасний стадіон, на якому буде футбольне поле зі штучним покриттям, майданчики для волейболу, баскетболу і тенісу, бігові доріжки з гумовим покриттям.

Реконструкція школи у Святовасилівці розпочалася у 2018 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: