fbpx
Сьогодні
13:07 16 Тра 2019

Епіфаній відповів на питання про бідність ПЦУ і хто контролює касу

Фото УП

Предстоятель єдиної Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив, що майже всі кошти, які надходять у церковну касу Києва, контролює почесний патріарх Філарет.

Про це він розповів в інтерв'ю ВВС News Україна.

Коментуючи питання про те, чи правдиві чутки про те, що у ПЦУ дуже скрутна фінансова ситуація, оскільки всі фінанси в церкві контролює Філарет, Епіфаній відповів:

"Місто Київ – все місто, включаючи всі фінанси, які надходили в церковну касу, окрім Михайлівського монастиря, залишилися за почесним патріархом Філаретом".

"Загалом ми – Київська митрополія, Київська православна богословська академія – зараз частково утримуємось з тих пожертв, які надходять в казну Михайлівського золотоверхого монастиря. Решта коштів – від благодійників", – додав він. 

На питання, чи можуть внутрішні конфлікти у ПЦУ завадити визнанню нової помісної православної церкви світовим православ'ям, митрополит заявив, що наразі робиться все для визнання української автокефалії.

"Ми робимо все задля того, щоб нашу автокефалію було визнано з боку інших православних церков. І я вірю, що згодом інші православні церкви визнають наш автокефальний статус", – сказав Епіфаній.

Він зазначив, що у ПЦУ немає і не буде ніяких розбіжностей, а всі випробування будуть подолані.

На питання, чи на фоні чварів у церкві чи активізується перехід парафій, які наразі фактично зупинилися,, митрополит відповів, що перехід парафій призупинився після виборів, але є багато парафій, які очікують і визначаються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: