fbpx
Сьогодні
13:45 16 Тра 2019

57% українців підтримують вступ України в ЄС та майже половина в НАТО

На референдумі за вступ України до НАТО проголосували б 48,9% українців, а за вступ до ЄС – 57%, свідчать результати спільного соцопитування центру "Соціальний моніторинг", Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка та Соціологічної групи "Рейтинг".

Про це повідомляє  "Інтерфакс-Україна".

Так, згідно з результатами соцдослідження, оприлюдненими в четвер, якби відбувся референдум про вступ України до Євросоюзу чи відновлення прагматичних відносин із Росією та іншими країнами СНД, 57% проголосували б за вступ України до ЄС, 19,3% – за відновлення відносин із Росією та іншими країнами СНД, 13,6% – не брали б участі в референдумі, 10,1% не змогли відповісти.

Якби відбувся референдум про вступ України до НАТО або закріплення позаблокового статусу, то 48,9% проголосували б за приєднання до НАТО, 23,2% – за позаблоковий статус, 16% – не брали б участі в референдумі, а 11,8% не змогли відповісти. 

Крім того, 43,1% респондентів вважають, що надалі шляхом розвитку України є європейська інтеграція і всебічне зближення з ЄС, 12,3% – відновлення і розширення економічних і культурних зв'язків із Росією, 37,8% – розробка та впровадження програм економічного й культурного розвитку України, орієнтовані на використання внутрішніх можливостей і ресурсів, а 6,8% не змогли відповісти.

Дослідження проводилося з 30 квітня по 10 травня у 24 областях України та Києві.

Загалом було опитано 3 тисячі респондентів. Стандартна похибка вибірки не перевищує 1,83%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: