fbpx
Сьогодні
10:33 15 Тра 2019

Євробляхери проводять акцію протесту в центрі Києва

Із середи, 6:00 ранку, в центр Києва почали з'їжджатися власники авто на єврономерах.

За даними Інформатора, станом на 9:30 машини з іноземною реєстрацією припаркувалися на вулиці Грушевського з обох боків проїжджої частини на ділянці від Маріїнського парку до Кабміну.

Машини продовжують з'їжджатися, це ускладнює рух в урядовому кварталі, утворився затор.

За даними організаторів акції, власники авто на єврономерах вимагатимуть скасування акцизу на авто, відстрочки штрафів у 170 тисяч гривень і скасування повторних штрафів після розмитнення.

Нагадаємо, Верховна Рада України від 8 листопада 2018 ухвалила закони №8487 та №8488 про розмитнення автомобілів з європейською реєстрацією. Вони, зокрема, зменшують акциз на розмитнення легкових автомобілів і підсилюють відповідальність за порушення митних правил, зокрема, для осіб, ввозять в Україну авто в режимі транзиту або тимчасового ввезення. Отримані від розмитнення авто на єврономерах кошти надходять до Пенсійного фонду.  

Заступник міністра фінансів Сергій Верланов заявив 20 лютого, що власники авто на єврономерах, які не оформлять реєстрацію до 24 травня, мають продати машину на запчастини або вивезти транспорт за межі України.

Пільговий період розмитнення діяв з 25 листопада 2018 року по 24 лютого 2019 року. За час його дії митниці оформили понад 218 тис. транспортних засобів. До бюджету надійшло 13,5 млрд грн.

Норма про звільнення власників авто на єврономерах від адміністративної відповідальності за порушення термінів транзиту або тимчасового ввезення за умови сплати добровільного внеску в розмірі 8,5 тис. грн буде діяти до 23 травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: