fbpx
Сьогодні
00:17 15 Тра 2019

Євробачення-2019: стали відомі перші фіналісти

Фото eurovision.tv

В ізраїльському Тель-Авіві завершився перший півфінал Євробачення. За підсумками голосування до фіналу пройшли 10 країн – Греція, Білорусь, Сербія, Кіпр, Естонія, Чехія, Австралія, Ісландія, Сан-Марино, Словенія.

18 травня до них приєднається десятка переможців другого півфіналу, який відбудеться в четвер, а також п'ять країн "Великої п'ятірки" засновників Євробачення (Великобританія, Німеччина, Іспанія, Італія та Франція), а також представник країни-господарки – Ізраїлю. Всі вони за правилами потрапляють до фіналу автоматично.

Міжнародний пісенний конкурс Євробачення 2019 приймає Ізраїль завдяки перемозі Нетти Барзілай. Всі події конкурсу проходять в Павільйоні №2 Тель-Авівського центру ярмарків в одному з найбільших  міст Ізраїлю, який знаходиться на березі Середземного моря.

Слоган Євробачення 2019 – "Dare to Dream" ("Наважся мріяти").

Конкурс відкрила Нетта Барзілай з піснею-переможницею минулого року Toy. У конкурсу відразу ж чотири ведучих: Бар Рафаелі, Ерез Таль, Асси Азар і Люсі Аюб.

Всього Ізраїль чотири рази перемагав у конкурсі Євробачення. Конкурс проходить через 20 років після того, як Тель-Авів в попередній раз брав конкурс.

Нагадаємо, Україна цього року участі в Євробаченні не бере через скандал з національним відбором. Переможницею відбіркового етапу стала співачка Maruv, однак її різко розкритикували за гастролі в Росії, а потім національний мовник не зміг домовитися з нею за умовами контракту. У зв'язку з цим українські єврофани у 2019 році не голосують і не можуть вплинути на результат пісенного конкурсу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: