fbpx
Сьогодні
11:58 15 Тра 2019

Україна вимагатиме від РФ компенсацію за грязну нафту

Сторони узгоджують додатковий договір до чинної угоди

Питання про компенсацію додаткових витрат на проведення нестандартних робіт, пов'язаних із витісненням некондиційної нафти із нафтопроводу "Дружба" було розглянуто 14 травня в Братиславі. Про це повідомляє "Укртранснафта" у Facebook.

Згідно з повідомленням, у засіданні Міжнародної асоціації транспортувальників нафти у Братиславі взяли участь російська "Транснефть", угорська Група MOL, словацька Transpetrol та АТ "Укртранснафта".

В "Укртранснафті" відзначили, що питання компенсації не передбачене діючою угодою про надання послуг з транзиту російської нафти, замовником яких є ПАТ "Транснефть". Тому  сторони узгоджують додатковий договір до чинної угоди, згідно з яким відбуватиметься розрахунок, визначатимуться терміни та умови компенсації додаткових витрат АТ "Укртранснафта".

В "Укртранснафті" повідомили, що наразі компанія звільнила одну нитку нафтопроводу "Дружба" від нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук, що дозволило відновити транзит українською ділянкою нафтопроводу.

"Нафта з підвищеним вмістом хлорорганики перекачуватиметься партіями європейським споживачам відповідно до графіку, затвердженого усіма зацікавленими сторонами. Повне прокачування некондиційної нафти Urals з території України до Угорщини і Словаччини може зайняти від чотирьох до шести місяців. Цей термін залежатиме від концентрації хоорорганічних сполук у залишках сировини", – розповіли в "Укртранснафті".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: