fbpx
Сьогодні
10:14 15 Тра 2019

У Києві підвищили вартість сортування на станціях переробки сміття

Фото The Village Україна

Підприємство фізично не справляється з потоком паперу, скла та пластику.

Організація "Україна без сміття" повідомила про підвищення розцінок на сортування сміття, який здають мешканці Києва. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці організації.

Під час травневих свят станції сортування сміття отримали такий потік відходів, з якими не можуть впоратись фізично, через що на час довелося зупинити прийом вторсировини. За словами організаторів, така ситуація була прогнозованою, оскільки все більше жителів Києва дізнаються про існування сортувальних станцій.

У ситуації, що склалася сортувальні станції повністю відмовляються від прийому так званих "шуршиков" – шурхотячих упаковок для круп і макаронів, так як вони містять пластики, непридатні для перероблення. Такі упаковки можна здати тільки на спалювання.

Вартість пакету для спалювання тепер становитиме 100 гривень (за великий на 120 літрів) і 50 гривень (за маленький до 120 літрів). 

"Періодично станції все ж будуть закриватися. Це дозволить досортувати і розвантажити сміття. Щоб не витратити час даремно, організатори радять регулярно перевіряти графік роботи станцій", – сказано в повідомленні.

Також організатори обмежили час доставки сміття на станції: тепер здати вторсировину можна не пізніш як за півгодини до закриття (19:30 в будні і 15:30 у вихідні), після цього часу автоматично буде додаватися послуга "досортую" вартістю 200 грн.

Організатори компанії просять з розумінням поставитися до цих нововведень. Таке підвищення цін дозволить команді проекту придбати другу вантажівку.

Нагадаємо, що проект «Україна без сміття» з'явився в 2015 році, сортувальні станції відкрилися в 2017. Мета компанії – допомогти жителям Києва навчитися сортувати сміття і впоратися з проблемою сміття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: