fbpx
Сьогодні
17:07 15 Тра 2019

Адвокат Трампа звинуватив Йованович та заявив, що через оточення Зеленського скасував візит в Україну

Наступним послом США в Україні буде людина, яка підтримує адміністрацію американського президента Дональда Трампа.

Про це заявив особистий адвокат Трампа Руді Джуліані в інтерв'ю кореспонденту телеканалу "Інтер" в США, опублікованому в Facebook.

"Не буду називати прізвищ, але це буде людина, яка підтримує адміністрацію президента Трампа і правильно розуміє його політику в цьому складному і ключовому регіоні світу", – зазначив він.

Адвокат також додав, що посол Марі Йованович, яка незабаром має залишити Україну, була "частиною проблеми", яку створили для команди Трампа в США.

"Вона була частиною всіх цих зусиль проти президента Трампа. Приблизно рік тому один з конгресменів розповів, що вона запевняє українських чиновників – мовляв, президента Трампа чекає імпічмент (за розслідування можливої змови з Росією – ред). І це – брехня", – зазначив Джуліані.

Він додав, що в посольстві були випадки "надання недостовірної інформації українській владі".

Також Джуліані заявив, що оточення Володимира Зеленського стало причиною скасування візиту в Київ для зустрічі з ним. 

Зокрема, Джуліані підтвердив, що мав намір відвідати Київ для зустрічі з Зеленським, але змінив плани, оскільки радники Зеленського вороже налаштовані по відношенню до Трампа.

"Я дійсно збирався в Україну в понеділок-середу, але скасував поїздку, оскільки виявив, що обраний президент оточений людьми, у яких є історія нечесного ставлення до президента США, зокрема, мова йде про події в 2016 році. Один з них помічений у тому, що незаконно сприяв і допомагав передвиборчій кампанії опонентки президента Трампа, Хілларі Клінтон. І ці люди – серед ключових радників", – сказав Джуліані.

Також він додав, що, "Зеленський зараз знаходиться в руках людей, які серйозним чином виступали проти президента Трампа" і саме вони постачали виданню "Нью-Йорк Таймс" інформацію провокаційного характеру щодо Трампа.

Нагадаємо, 10 травня персональний адвокат американського лідера Рудольф Джуліані заявив, що планує їхати в Україну, щоб умовити новообраного президента країни Володимира Зеленського не припиняти розслідування справ, в яких зацікавлений Дональд Трамп. Він також збирався розповісти Зеленському, що знає про людей з його оточення.

Пізніше Джуліані скасував візит, заявивши, що він би опинився у "середовищі людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках і ворогами Сполучених Штатів".

Адвокат Трампа назвав Лещенка серед тих, через кого він скасував свій візит в Україну.

Також Луценко заявив, що посол Йованович необ'єктивно інформувала США і він хоче сам бути інформатором Трампа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: