fbpx
Сьогодні
15:53 14 Тра 2019

У ЄС прийняли жорсткіші вимоги до транс-жирів

У кінці квітня Європейський Союз ухвалив нові правила безпеки продуктів харчування, що передбачають скорочення вмісту трансжирів у продуктах харчування.

Про це повідомляється на сайті Європейської комісії.

Граничне значення, встановлене новим регламентом, відповідає 2 г трансжирів промислового виробництва на 100 г загального вмісту жиру у продуктах, призначених для кінцевого споживача і для постачання в роздрібний продаж.

Окрім того, новий регламент зобов'язує підприємства надавати інформацію про кількість трансжирів у своїх продуктах харчування, що поставляються іншим підприємствам, якщо перевищено межу у 2 г.

Регламент буде застосовуватися з 2 квітня 2021 року. 

Довідка: Трансжири – це штучні синтезовані олії, які виробляються промисловим способом з рідких рослинних олій. Вони містяться у великій кількості у таких продуктах, як кондитерські вироби, продукція фастфуду, снеки.

Саме з цієї причини, снеки підвищують ризик розвитку ішемічної хвороби серця у дорослих, а у дітей провокують безліч хвороб, зокрема і діабет другого типу.

В Україні ж політики заявили про те, що продаж снеків дітям, які не досягли 16-річного віку, взагалі потрібно заборонити на законодавчому рівні.

Паралельно, згідно з дослідженням ритейл-аудиту Nielsen, українці збільшують споживання снеків, попри всі застереження медиків.

Раніше Уляна Супрун також писала, що транс-жири підвищують рівень холестерину в організмі та є джерелом серйозних захворювань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: