fbpx
Сьогодні
23:18 14 Тра 2019

У КСУ розповіли, за якою статтею звільнили Шевчука

Станіслав Шевчук у вівторок був звільнений з посади судді Конституційного суду України за статтею закону України "Про Конституційний суд України".

Про це повідомили в прес-службі відомства.

14 травня 2019 року відбулися збори суддів КС України, на яких судді КСУ ухвалили рішення про недовіру голові КС України Шевчуку і після цього перейшли до спеціального пленарного засідання.

"Конституційний суд України на спеціальному пленарному засіданні ухвалив постанову про звільнення Станіслава Шевчука з посади судді Конституційного суду України на підставі пункту 3 статті 21 закону України "Про Конституційний суд України", – йдеться у повідомленні.

Згідно з п. 3 ст. 21 закону України "Про Конституційний суд України" суддю КС звільняють за вчинення ним істотного дисциплінарного проступку, грубе або систематичне нехтування своїми обов'язками, несумісне зі статусом судді КС або виявлення його невідповідності обійманій посаді. Питання про звільнення судді з посади за таких підстав суд розглядає на спеціальному пленарному засіданні за наявності висновку постійної комісії з питань регламенту та етики суду.

Нагадаємо, сьогодні голову КСУ Станіслава Шевчука звільнили з посади.

Також у Конституційному суді України вже обрали нову голову – Наталію Шапталу.

Шевчук заявив про антиконституційний переворот у КСУ та буде оскаржувати своє звільнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: