fbpx
Сьогодні
10:27 13 Тра 2019

Пашинський розповів, чому програв Порошенко

Порошенко програв вибори через протидію йому військової та ідеологічної машини РФ, а також через його самовпевненність.

Про це заявив глава комітету Верховної ради з питань національної безпеки і оборони, член фракції "Народного фронту" Сергій Пашинський в інтерв'ю РБК-Україна.

"Тут десяток факторів, як об'єктивних, так і суб'єктивних. Є два найважливіших. Перший – це протидія Порошенку не тільки військової, але й ідеологічної машини РФ. Я бачив, як фейки, які народжувалися у Москві, тут розквітали, як бур'ян біля дороги. Проти нього працювала найпотужніша у світі пропагандистська машина. Неспроста ж американці зараз же кричать на весь світ, що Росія втручається в їхні вибори. Росія втрутилася і у наші вибори, і дуже ефективно. Вони "мочили" Порошенко, використовуючи як своїх агентів, так і корисних ідіотів.

От фракція "Самопоміч" організувала блокаду на Донбасі. Вона була організована в інтересах ФСБ і Курченко, це факт. Адже хто отримав вигоду? ФСБ і Курченко, які віджали підприємства в українських олігархів і отримали від них вигоду. Що це було: пряма команда ФСБ своїм агентам або це були корисні ідіоти? Я не знаю. Але штамп "торгівлі на крові" прикріпився до Порошенка, хоча він не торгував на крові, ми це все розуміємо. Вугілля отримувала Україна, у нас через це була ціна на вугілля у два рази нижче, ніж зараз. Це нас з вами обібрали ці хлопці.

Другий фактор. У чому сила і у чому слабкість такої людини як Порошенко? Він зробив сам себе. Я його знаю більше 20 років. Він починав з малого бізнесу. Він один з небагатьох бізнесменів, які завдяки приналежності до влади не скупили якусь державну власність за безцінь і потім на ній стали мільярдерами. Він сам створив свої підприємства. І це дало йому можливість бути впевненим у собі. У цьому його сила. Але він настільки був у собі впевнений, що ця впевненість почала грати проти нього.

Коли він став президентом, він ті методи, які і привели його у крісло, продовжив використовувати, і на якомусь етапі це почало грати проти нього. Здається, Хорошковський (Валерій Хорошковський, український бізнесмен, екс-глава СБУ і колишній перший віце-прем'єр при президентстві Віктора Януковича, – ред.) сказав про Тимошенко: у неї або раби, або вороги. У будь-якого нашого президента, не знаю, як буде у Зеленського, ця парадигма залишилася.

Коли Порошенко розв'язав цю інформаційну кампанію проти Яценюка, якого він політично знищив і відсунув, проти мене, наприклад, він думав, що він стає сильнішим таким чином. А насправді він ставав слабкіше. Маючи сильних союзників, ти сам сильніше. А маючи рабів, ти думаєш, що вони віддані і ефективні, але це не так", – сказав Пашинський.

📲 Читайте нас у Facebook і Тwitter, підписуйтесь на канал в Telegram. "Рубрика" відповідає на питання 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: