fbpx
Сьогодні
10:48 13 Тра 2019

Колишній командувач сил ООС Наєв вважає, що Росія готує наступ на Україну

Росія має плани щодо рішучого наступу на Україну. Може почати агресію з понад десяти напрямів на лінії зіткнення на окупованому Донбасі. Проте, Збройні сили готові до такого сценарію та можуть дати жорстку відповідь ворогу.

Росія не відмовилась від своїх агресивних намірів щодо України, а навпаки – планує загострення конфлікту, розповів ТСН колишній командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв.

"Безпосередні такі плани у ворога є. Ми знаємо загрозливі напрямки на лінії зіткнення, і таких напрямків понад десять. Ми передбачаємо дії у відповідь – на цих напрямках всі засоби постійно готові реагувати. Також ми відстежуємо загрозливі ділянки кордону Луганської області і Росії, Азовського моря в межах ООС. В усіх цих напрямках готові реагувати на активні дії ворога, – наголосив Наєв.  

Також, він розповів, що знав про підготовку видачі Росією паспортів для жителів окупованих територій Донбасу за 3,5 місяці до початку процесу.

Кремль спочатку збирав інформацію, аби визначити черговість видачі свого громадянства – найперше його мали отримати керівники, потім все керівництво "армій" ворога, першого і другого корпусів.

Наєв визначив цю провокацію Росії проти України з паспортизацією Донбасу як військово-політичну акцію.

"З одного боку Російська Федерація показує, що "ми поруч і ми втручаємося в справи України", нібито таким чином показуючи свою перевагу. Із військової точки зору, якщо населення буде складатися з російських громадян, існує загроза, що Росія захоче їх "захистити" не тільки політичним шляхом", – додав генерал-лейтенант.

📲 Читайте нас у Facebook і Тwitter, підписуйтесь на канал в Telegram. "Рубрика" відповідає на питання 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: