fbpx
Сьогодні
20:10 12 Тра 2019

У Канаді обмежують рух кораблів через вимираючих косаток

Влада Канади ввела нові обмеження руху кораблів в одній з провінцій, де мешкають останні кілька десятків особин косаток.

На узбережжі Британської Колумбії в Канаді кораблі повинні триматися на відстані 400 метрів від косаток, що там мешкають, пише The Globe and Mail.

Влада країни ввела обмеження через вимираючих косаток, які мешкають у цьому регіоні. Повідомляється, що на узбережжі провінції Британська Колумбія залишилося 75 особин цих ссавців, що перебувають на межі зникнення.

Обмеження руху кораблів почне діяти з червня 2019-го. Комерційні компанії, які виконують спостереження за косатками, тепер повинні будуть отримувати дозвіл на це і зможуть підходити до тварин не ближче, ніж на 200 метрів.

"Ми перебуваємо на роздоріжжі. Вплив змін клімату і втрата мешканців, які пов'язані з активністю людини за останні кілька десятків років, привели до деградації екосистеми як в Канаді, так і по всьому світу", – каже міністр рибальства, океанів і берегової охорони Канади Джонатан Уілкінсон.

Влада також просить вимикати ехолокатори на суднах, коли вони не використовуються, і пересуватися повільно в кілометровій зоні від косаток.

Крім цього, зоозахисники забороняють комерційний і спортивний вилов лосося в протоці Хуан-де-Фука і на островах Галф Айлендс.

📲 Читайте нас у Facebook і Тwitter, підписуйтесь на канал в Telegram. "Рубрика" відповідає на питання 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: