fbpx
Сьогодні
17:56 12 Тра 2019

Мінінфраструктури планує підтримати авіакомпанії, що облітають РФ

Міністерство інфраструктури шукає недискримінаційний механізм держпідтримки українських авіакомпаній, які змушені облітати територію Росії при здійсненні рейсів на східних напрямках.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Тут проблема не тільки в позиції України, а й в міжнародній позиції. Якщо це рішення і цей механізм буде введений, він повинен бути недискримінаційним", – сказав Омелян.

"Ми працюємо в системі європейської авіаційної індустрії, тому повинні дотримуватися їх правил. Якщо вдасться розробити такий механізм з урахуванням і внутрішнього, і зовнішнього чинників, міністерство буде готове його підтримати", – підкреслив міністр.

Він зазначив, що українські авіакомпанії при польотах на схід дійсно знаходяться в набагато більш невигідній позиції, ніж іноземні, оскільки є додаткова витрата часу і пального.

"Ми намагаємося знайти якесь рішення, але поки чіткого механізму немає. Хоча це питання піднімалося з боку українських авіакомпаній", – заявив Омелян.

Як повідомлялося з посиланням на гендиректора аеропорту "Бориспіль" Павла Рябікіна, на маршруті Київ – Пекін – Київ літак, котрий облітає територію Росії, витрачає в середньому на чотири години більше, ніж аналогічний літак, який не має обмежень з обльоту.

Це призводить до 120 тис. доларів додаткових витрат на кожному рейсі. І, на його думку, тут повинні бути передбачені якісь механізми компенсації від держави.

"Це могли б бути пільги за ставками або прямі субсидії", – вважає гендиректор "Борисполя". На його думку, такі механізми в світі вже існують.

📲 Читайте нас у Facebook і Тwitter, підписуйтесь на канал в Telegram. "Рубрика" відповідає на питання 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: