fbpx
Сьогодні
13:14 12 Тра 2019

Епіфаній: Якщо не буде незалежної Української православної церкви, ми можемо втратити і державну незалежність

Фото УП

Якщо не буде незалежної Української православної церкви, ми можемо втратити і державну незалежність. Це взаємопов'язано. Тому ми співпрацюємо з тими церквами, які зараз є.

Про це розповів Блаженнійший митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній в інтерв'ю Еspreso.tv.

"Ми тісно співпрацюємо з УГКЦ, яка є патріотичною церквою. Співпраця йде в рамках Всеукраїнської ради церков. Це унікальний орган, який об'єднує різні церкви, різні конфесії в єдиний орган, який озвучує певні проблеми, звертається з певними меседжами до суспільства. В рамках цієї ради ми єдині в захисті Української держави", – заявив він.

"В Україні буде Єдина помісна православна церква. Вона є, основу закладено. Але потрібно ще багато зробити задля того, щоб ця Церква об'єднала довкола себе більшість православних християн. Є багато тих, хто зараз ще знаходяться в лоні РПЦ, аледо кінця вони цього ще не усвідомлюють. Чому? Бо за вивіскою "Українська православна церква" вони приховують свою реальну сутність. Але це процес тривалий. І ми не ставимо хронологічних рамок, що це має відбутися протягом певного часу. Ми переконуємо, ми відкриті, ми з любов'ю прагнемо, щоб усі об'єдналися і працювали на розбудову нашої Української православної церкви, служили інтересам українського народу, інтересам Божим і розбудовували Українську державу. Бо церква і держава нерозривно пов'язані між собою. Церква є духовною основою, фундаментом Української держави", – відзначив Епіфаній.

📲 Читайте нас у Facebook і Тwitter, підписуйтесь на канал в Telegram. "Рубрика" відповідає на питання 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: