fbpx
Сьогодні
Фото 15:58 11 Тра 2019

Під посольством РФ у Києві вимагали "покарати кремлівських злочинців" та звернулися до Ради

У Києві під посольством Росії провели акцію з вимогою ухвалення законопроекту №9438 про внесення змін до Кримінального кодексу України для "недопущення амністії кремлівських воєнних злочинців".

Учасники акції, яка відбулася 11 травня, вказали свої вимоги на плакатах: "Рада, досить чекати – ухвали закон, покарай злочинців"; "Не закопуй справедливість", "Кожного ката (не) чекає відповідальність", "Їхні злочини мають бути покарані", пише Укрінформ.

Також учасники заходу тримали в руках макети літака з написом "МН-17", літака "Іл-76", розстріляного бойовиками автобуса у Волновасі як докази кремлівських злочинів на Донбасі, та цеглини, як символи зруйнованих від обстрілів будинків.

акція під посольством РФ у Києві

Під час акції ці "докази" поклали у коробку і закидали зверху землею, таким чином закликаючи владу "не дати поховати кремлівські злочини і покарати винних".

Як зазначила організатор акції, виконавчий директор Центру громадських свобод Олександра Романцова, участь у заході "взяли жертви воєнних злочинів, правозахисники, активісти та експерти, щоб не дати депутатам поховати відповідальність за діяння кремлівських злочинців".

акція під посольством РФ у Києві

На акції був присутній і радник міністра інформаційної політики, герой України Володимир Жемчугов, який наголосив, що "кремлівські злочинці обов'язково мають бути покараними".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: