fbpx
Сьогодні
20:16 11 Тра 2019

Адвокат Трампа назвав Лещенка серед тих, через кого він скасував свій візит в Україну

Персональний адвокат президента США Рудольф Джуліані, який скасував візит до України, назвав нардепа Сергія Лещенка людиною, яка була засуджена за допомогу демократам під час виборів у США 2016 року.

Це можна почути у відео-версії інтерв'ю Джуліані американському телеканалу Fox News.

"Я не поїду (до України – ред.), тому що вважаю, що я б опинився в середовищі людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках і ворогами Сполучених Штатів, і в одному випадку вже засудженої особи, яка була залучена до допомоги демократам на виборах 2016 року. Я назву її ім'я. Це людина на прізвище Лещенко. Він оприлюднив "чорну книгу", – сказав адвокат.

Разом з тим, Сергій Лещенко у своєму блозі на "Українській правді" заявив, що генпрокурор України Юрій Луценко дезінформував Джуліані, щоб залишитися на своїй посаді.

"На жаль, адвокат президента Трампа став мішенню для маніпуляцій та брехні з боку генпрокурора Юрія Луценка", – пише він.

"Луценко систематично дезінформує Джуліані з метою збереження своєї посади генпрокурора. Наприклад, Луценко бреше в своїх твердженнях, що "чорна бухгалтерія" Партії регіонів є сфальшована. Навпаки, експертиза та допити фігурантів цього документу підтвердили його правдивість", – зазначає Лещенко, додаючи, що у США правдивість "чорної бухгалтерії" була доведена вироком по справі Пола Манафорта.

Також дезінформацією з боку Луценка нардеп називає те, що в Україні його було засуджено за втручання в американські вибори.

"А насправді було срежисоване Банковою рішення Окружного адміністративного (не кримінального!) суду Києва за позовом корупціонера Розенблата. І це рішення не вступило в законну силу. До речі, на понеділок призначена апеляція за цим позовом", – зазначив Лещенко.

Також, за його словами, Луценко "придумав" історію про те, що екс-віце-президента США Байден в інтересах свого сина тиснув на Генпрокуратуру України з метою закрити справу проти екс-міністра екології Миколи Злочевського та його газової компанії "Бурізма".

"Думаю, Джуліані зрозумив, що Луценко систематично вводив його в оману та скасував свою поїздку", – вважає депутат.

Нагадаємо, 10 травня персональний адвокат американського лідера Рудольф Джуліані заявив, що планує їхати в Україну, щоб умовити новообраного президента країни Володимира Зеленського не припиняти розслідування справ, в яких зацікавлений Дональд Трамп. Він також збирався розповісти Зеленському, що знає про людей з його оточення.

Пізніше Джуліані скасував візит, заявивши, що він би опинився у "середовищі людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках і ворогами Сполучених Штатів".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: