fbpx
Сьогодні
15:08 10 Тра 2019

Псковський десантник розповів про вторгнення РФ на Донбас: Міг загинути ні за що

Колишній військовослужбовець 76-ї дивізії ВДВ ЗС Росії розповів про вторгнення псковських десантників в Україну в 2014 році.

Про це він розповів в інтер'ю Новой газете

За його словами, після навчань у Псковській області РФ їх ​​відправили до Ростова, а звідти в Луганську область.

Російське командування заявило десантникам, що в їх завдання входить нібито "супровід колони з гуманітарною допомогою", пообіцявши премії в розмірі $ 50 в день.

"Ми її не супроводжується. Я взагалі жодної вантажівки з гуманітарною допомогою не бачив … Через тиждень нам сказали, що ми повинні штурмувати два села. Один селище я ніколи не забуду, це Новосвітлівка", – розповів колишній військовий.

При цьому він зазначив, що всі десантники розуміли, що вторглися на територію чужої держави, однак незгодних виконувати наказ про знищення українських військових не виявилося. 

"Звичайно, розуміли. Але такий наказ. Ну, я ж теж телевізор дивлюся. Вони там вбивали мирних жителів кожен день, і гвалтували, і дітей розстрілювали", – заявив чоловік.

"Занадто багато поранених виявилося. Половина групи була поранених. Від куль ніхто не постраждав, а в основному все від осколкових. Від мінометів. Взагалі у нас був наказ доїхати до наступної села, але ми до неї не доїхали. Потрапили в цій Новосвітлівці." Нонки "виявилися, як то кажуть, на іншій стороні. У нас залишилися тільки БМД", – згадує чоловік.

Обіцяної премії він, як і інші військові, які брали участь у вторгненні, в результаті так і не отримав, через що відмовився повторно їхати в Україну і звільнився в запас.

"Нам сказали, що нас там не було. Ми заблукали. Ми були на навчаннях і заблукали. І нічого не заплатили. Ні за що я міг загинути. Але це я вже тільки потім зрозумів. Просто був наказ. В результаті ні слави, ні "за Батьківщину", ні грошей", – підкреслив чоловік.

📲 Читайте нас у Facebook і Тwitter, підписуйтесь на канал в Telegram. "Рубрика" відповідає на питання 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: