fbpx
Сьогодні
17:25 10 Тра 2019

Інформатора WikiLeaks звільнили з в'язниці

31-річна Меннінг утримувалася під вартою протягом 62 днів

Колишнього аналітика військової розвідки, який надавав документи для WikiLeaks Челсі Меннінг звільнили з в'язниці в передмісті Вашингтона, де вона провела майже два місяці. Про це повідомляє The New York Times.

Меннінг була взята під варту за неповагу до суду, який розбирав справу сайту WikiLeaks, який в 2010 році розголосив службові документи Пентагону і Держдепартаменту.

31-річна Меннінг утримувалася під вартою протягом 62 днів, але вона може повернутися у в'язницю вже наступного тижня.

Найближчим часом прокуратура збирається знову викликати Меннінг на слухання. Як заявили представники захисту, вона знову відмовиться давати показання в порядку закритого розгляду.  

Зазначимо, Челсі Меннінг була засуджена на 35 років в'язниці суворого режиму за розголошення через WikiLeaks сотень тисяч секретних документів, що належать до воєн в Іраку і Афганістані. Вона провела в ув'язненні сім років і була помилувана колишнім президентом США Бараком Обамою незадовго до того, як він залишив Білий дім.

Нагадаємо, що в березні інформатора WikiLeaks Челсі Меннінг заарештували з-за її відмови дати свідчення в суді по справі про причетність до передачі секретних дипломатичних і військових документів організації. Вона відмовилася давати свідчення із-за невпевненості в конфіденційності судового процесу, що проводиться журі присяжних.

📲 Читайте нас у Facebook і Тwitter, підписуйтесь на канал в Telegram. "Рубрика" відповідає на питання 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: