fbpx
Сьогодні
18:44 10 Тра 2019

ДТП у Харкові: Зайцева просить замінити 10 років в'язниці на умовний термін

Фото ukrinform

Засуджена у справі про смертельну ДТП у центрі Харкова Олена Зайцева просить в апеляції замінити вирок суду – 10 років позбавлення волі та 3 роки позбавлення права керувати автотранспортом – на умовний термін.

Про це розповіла адвокат постраждалих Лариса Матвєєва, передає Укрінформ.

За її словами, новий адвокат Зайцевої Юлія Плетньова в апеляційній скарзі, поданій 26 березня, просить передати справу на новий розгляд у суді першої інстанції або змінити вирок в частині покарання Зайцевої та виконання нею цивільних позовів.

"А саме, пом'якшити покарання Зайцевій до 5 років позбавлення волі та 2 років позбавлення права на керування автотранспортом, а також звільнити її від основного покарання з випробувальним терміном на розсуд суду", – зазначила Матвєєва.

Захисник постраждалих зазначила, що Зайцева повністю погодилася з апеляцією, про що свідчить її підпис під однією сторінкою рукописного тексту, хоча раніше визнала свою провину.

"Тепер же вона перекладає її на другого фігуранта справи – Геннадія Дронова, стверджуючи що її вина становить лише 30 відсотків із 100. Зайцева також просить зменшити до 30% призначену їй судом частку компенсації сім'ям загиблих і постраждалим, наполягаючи, що решту мусить компенсувати винний на 70% Дронов", – розповіла Матвєєва.

Вона додала, що законних підстав для зміни вироку Київського райсуду немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: