fbpx
Сьогодні
22:08 09 Тра 2019

У Казахстані заблокували частину ЗМІ та обмежили доступ до Facebook, Instagram і YouTube

У Казахстані заблокували сайти низки місцевих ЗМІ та соціальні мережі.

Вони доступні тільки для користувачів, що перебувають за межами країни або використовують проксі і VPN-сервіси, передає "Радио Азаттык".

Раніше заборонений в країні рух "Демократичний вибір Казахстану" оголошував про плани провести 9 травня в частині казахських міст мітинги паралельно з підтримуваними владою акціями "Безсмертний полк".

Напередодні влада заявила, що учасники можливих несанкціонованих акцій будуть притягнуті до відповідальності.

Серед ресурсів, які виявилися недоступні, – Vlast.kz, TIME.kz, Informburo.kz, HOLA News, Azattyq, "Уральская неделя", а також сайт Казахстанського бюро з прав людини, уточнює The Village Казахстан.

"Все заблоковані ЗМІ висвітлювали підготовку до позачергових виборів президента в Казахстані, ситуацію з активістами, а також писали про мітинги, які проходили 1 травня в Алмати і Нур-Султана", – додає видання.

Соціальні мережі Facebook та Instagram, а також відеохостинг YouTube також 9 травня виявилися недоступними в Казахстані.

Згідно з даними технічного моніторингу, проведеного неурядовою організацією NetBlocks, доступ до цих ресурсів блокують інтернет-провайдери.

Мережа мікроблогів Twitter і месенджер WhatsApp поки доступні, а месенджер Telegram обходить блокування, відзначається в повідомленні.

📲 Читайте нас у Facebook і Тwitter, підписуйтесь на канал в Telegram. "Рубрика" відповідає на питання 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: