fbpx
Сьогодні
17:06 09 Тра 2019

Прибічники Порошенка створили "Рух 25%"

Фото ukrinform.ua

Група прибічників президента Петра Порошенка організувала громадсько-політичний правозахисний "Рух 25%".

Презентація ГО з такою назвою, що претендує на представлення 24,5% виборців – тих, які проголосували за Порошенка на виборах-2019, відбулася в Києві у середу, 8 травня.

Головними спікерами на прес-конференції в агенції "Укрінформ" виступили журналіст Роман Реведжук – засновник "Руху 25%" та блогер Мирослав Олешко – член правління "Руху 25%", котрі були активними прибічниками Петра Порошенка на виборах.

"«Рух 25%» відкритий для кожного, хто має проукраїнську позицію і готовий працювати на благо держави. Його мета – об'єднати українців незалежно від їх політичних уподобань", – заявили в новій організації.

"Ми створюємо організацію нетипову, не під вибори чи проходження у Верховну Раду – ми створюємо організацію, щоб дати дорогу іншим", – сказав Олешко на презентації.

Мирослав Олешко зачитав п'ять напрямів діяльності "Руху 25%", вказані в них на сайті: "Клуб", "Кадровий резерв" (формування кадрового резерву для заміни старих політиків), "Відкритий офіс", "Правовий захист" (захист прав українських громадян, котрі мають проукраїнську позицію, журналістів, блогерів та інших публічних персон), "Контроль влади".

Він зазначив, що ця організація буде "клубом", і він проводитиме щорічні зустрічі з розповідями його членів, і тренінги для всіх охочих, незалежно від того, які політичні сили чи кандидатів вони підтримують.

"Це буде кузня кадрів, але не тільки для Петра Порошенка, а для кожного іншого політика, який буде займатися процесом державотворення. Це буде також банк грантів… банк проектів, який буде інтегруватися у процес державних грантів", – сказав Реведжук.

Відповідаючи на запитання, чи буде "Рух 25%" політичною партією, Роман Реведжук зазначив, що вони починають "як громадсько-політичних рух, а далі – як боженька скаже і час покаже". "Наша мета – інтегрувати наші кадри в різні партії", – додав він.

За словами Реведжука, зараз у русі вже нібито є дві тисячі учасників, і його засновники почали його фінансувати із власних кишень.

"Наша головна задача – об'єднувати кожного, хто готовий змінювати країну і приходити на зміну старим корупційним держуправлінцям", – заявив Олешко.

📲 Читайте нас у Facebook і Тwitter, підписуйтесь на канал в Telegram. "Рубрика" відповідає на питання 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: