fbpx
Сьогодні
20:09 09 Тра 2019

Порошенко присвоїв "Героя України" полковнику і волонтеру, які загинули на Донбасі

Президент Петро Порошенко присвоїв звання Героя України посмертно полковнику Андрію Соколенку та волонтеру Дмитру Гончаренку.

Відповідні укази опубліковані на сайті глави української держави.

Полковник Соколенко отримав звання з врученням ордена Золота Зірка "за виключну особисту мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі".

Волонтер і учасник Революції Гідності Дмитро Гончаренко отримав звання посмертно за "громадянську мужність і патріотизм, героїчне відстоювання конституційних принципів демократії, прав і свобод людини, суверенітету і територіальної цілісності України, жертовне служіння українському народу".

Гончаренко потрапив в полон до бойовиків "ЛНР" в Сєвєродонецьку навесні 2014 року, коли він їхав в складі екіпажу волонтерської експедиції з гуманітарною допомогою. Його розстріляли, а тіло викинули в річку. Пізніше волонтера поховали як невідомого на місцевому кладовищі. Тільки через чотири роки після повторної експертизи ДНК родичів вдалося знайти Гончаренка. У волонтера залишилися батьки, дружина і двоє неповнолітніх дітей.

Полковник МВС Андрій Соколенко загинув у травні 2015 року в результаті підриву на фугасі. Він їхав на машині УАЗ по грунтовій дорозі в село Троїцьке Попаснянського району. В автомобілі військові та волонтери розвозили гуманітарну допомогу.

Раніше Порошенко присвоїв Грицаку звання Героя України.

Дивіться реакцію соцмереж на цей указ Порошенка.

📲 Читайте нас у Facebook і Тwitter, підписуйтесь на канал в Telegram. "Рубрика" відповідає на питання 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: