fbpx
Сьогодні
18:02 09 Тра 2019

Під ГПУ вийдуть екоактивісти через розкрадання коштів на Оріхуватських озерах у Києві

Фото facebook.com/savegolosievo

Громада Голосіївського району міста Києва анонсувала акцію під будівлею Генеральної прокуратури України через розкрадання коштів на спорудженні очисних споруд на Оріхуватських озерах Національного природного парку «Голосіївський»

Акція пройде у п'ятницю, 10 травня, о 10 годині.

Активісти вимагають дати хід кримінальному провадженню по привласненню і розтраті бюджетних коштів на очистці Оріхуватських озер.

«3 серпня 2018 року громада Голосієва вже виходила на мітинг під Голосіївським райвідділкомом поліції. З активістами зустрівся перший заступник начальника Голосіївського управління поліції Перекрест О.І., який пообіцяв, що найближчим часом буде створена слідча група, яка розпочне реальне розслідування. Втім – вже майже рік жодних позитивних зрушень у розслідуванні справи. Не допомогли неодноразові звернення на ім'я голови Національної поліції України та прокурора міста Києва», – розповідають організатори.

Зазначається, що цій темі – вже більше 10-ти років. У 2008 році з бюджету Києва було виділено гроші на очищення Оріхуватських ставкі. Переможцями стали ТОВ «Меліоратор» і ТОВ «Мирний камінь». Роботи мали завершитись у 2009 році, але нічого не було зроблено. Залишились тільки інформаційні щити з обіцянками.

Оріхуватські озери

Фото facebook.com/savegolosievo

«Жалюгідний стан каскаду Оріхуватських озер, які раніше були його окрасою, залишається однією з найболючіших проблем Голосіївського парку. Через повну відсутність догляду та очисних споруд озера замулюються, засипаються сміттям і висихають. Одне з них вже майже втрачено. Якщо нічого не зробити, така ж сумна доля чекає і на інші озера Голосіївського парку», – підсумовують активісти.

Громада вимагає у Генеральної прокуратури з метою якісного та неупередженого розслідування витребувати та передати кримінальне провадження до Головного слідчого управління Національної поліції.

📲 Читайте нас у Facebook і Тwitter, підписуйтесь на канал в Telegram. "Рубрика" відповідає на питання 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: