fbpx
Сьогодні
16:01 09 Тра 2019

Еко-вибір: у Шанхаї понад 2 тисячі автобусів їздять на паливі з кулінарного жиру

У Шанхаї понад 2 тисячі автобусів перевели на виготовлене з кулінарного жиру біодизельне паливо.

Ефективну утилізацію харчових відходів організували в рамках відповідної міської програми, передає regnum.

За словами представника автобусної компанії Shanghai Jiushi Гу Дэчана, у 2019 році для дизельних і гібридно-електричних автобусів знадобиться близько 22 тонн біодизельного палива B5.

Пальне марки B5 на 5% складається з біодизеля, який був отриманий з використаної олії – відходів закладів громадського харчування, і на 95% – з нафтового дизельного палива.

Шанхай – один з найбільших китайських мегаполісів – щорічно виробляє понад 30 тис. тонн відпрацьованого кухонного жиру, переробивши який можна отримати близько 600 тонн біодизелю марки B5.

Як зазначають китайські експерти, біодизель B5 може скоротити викиди забруднюючих речовин у повітря при його спалюванні більш, ніж на 10%, а ефективність очищення оксиду азоту може досягати 80%.

"Застосування біодизелю не тільки знизить загрозу для навколишнього середовища, але також допоможе перетворити кухонний жир у паливний ресурс, – говорить заступник генерального директора компанії Sinopec Marketing Shanghai Company Чи Ян. – Виробництво біодизелю також захистить споживачів від використання недобросовісними рестораторами відпрацьованої олії при готуванні".

Станом на кінець квітня 2019 року біодизель марки B5 відпускався на 247 заправних станціях Шанхаю.

📲 Читайте нас у Facebook і Тwitter, підписуйтесь на канал в Telegram. "Рубрика" відповідає на питання 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: