fbpx
Сьогодні
15:25 07 Тра 2019

У Раді вже пропонують провести інавгурацію Зеленського 20 травня

Позафракційний народний депутат Віталій Купрій зареєстрував проект постанови про проведення урочистого засідання Верховної Ради, присвяченого складенню присяги новообраним президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з інформацією на сайті українського парламенту, документ №10270-2 зареєстрований у вівторок, при цьому текст проекту постанови там поки не опублікований.

Разом з тим В.Купрій на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що пропонує провести інавгурацію 20 травня. "Пропоную змінити на день дату інавгурації Володимира Зеленського – з 19 на 20 травня, щоб не перетинатися з Днем пам'яті жертв політичних репресій", – написав він.

Таким чином, це вже третій проект постанови. Раніше позафракційні народні депутати Сергій Міщенко і Віктор Балога подали проекти постанов (№10270 і №10270-1), якими запропонували провести інавгурацію В.Зеленського 19 травня.  

Згідно з українським законодавством, урочисте засідання Ради, на якому новообраний президент України приймає присягу, проводиться не пізніше ніж через 30 днів після офіційного оголошення результатів чергових виборів президента України.

📲 Читайте нас у Facebook і Тwitter, підписуйтесь на канал в Telegram. "Рубрика" відповідає на питання 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: