fbpx
Сьогодні
10:23 07 Тра 2019

У Німеччині почали виробництво електричного кросовера Mercedes-Benz EQC

На заводі в Бремені компанія Mercedes-Benz почала виробництво свого першого електричного кросовера EQC.

При цьому в 2019 році автомобіль не з'явиться у вільному продажу, пише InsideEVs.

Електрокроссовер збирають на тій же лінії, де і традиційні моделі Mercedes-Benz – седан і універсал С-класу, а також кросовери GLC і GLC Coupe. Разом зі стартом виробництва Mercedes-Benz відкрив і прийом замовлень на EQC, який оцінений в Німеччині в мінімальну суму 71 281 евро.

При цьому глава концерну Dailmer Дітер Цетше раніше заявляв, що лист замовлень на 2019 рік уже повністю сформований, тобто всі заплановані до збірки в нинішньому році кросовери розкуплені. Більш того, за його словами, виробництво зараз може бути розплановано і на 2020 рік.

В кінці нинішнього року виробництво Mercedes-Benz EQC буде налагоджено і в Китаї – через спільне підприємство Beijing Benz. В цілому ж концерн планує випускати електрокари не тільки в Бремені, а й на заводах в американській Тускалузе та французькою Амбаші.

Вже базова комплектація EQC увазі мультимедійний комплекс MBUX з двома 10,25-дюймовими моніторами, адаптований під специфіку електромобіля. Він вміє не тільки розпізнавати голосові команди, але і забезпечений оптимізованої навігаційною системою.

Крім того, кросовер оснащений системою рекуперації з п'ятьма варіантами роботи, а опціонально доступний пакет Driver Assistance, що включає широкий набір водійських асистентів. Нарешті, електрокроссовер традиційно можна прикрасити аксесуарами від AMG для екстер'єру та інтер'єру.

Mercedes-Benz EQC оснащується двома асинхронними електромоторами сукупної віддачею 408 л.с. і 760 Нм крутного моменту. До 100 км/год він здатний розігнатися за 5,1 с, максимальна швидкість обмежена позначкою в 180 км/ч. 80-кіловатна батарея забезпечує пробіг до 450 км (по циклу NEDC). На заповнення енергозапасу від побутової електромережі піде 11 годин, а за допомогою пристрою швидкої зарядки поповнити акумулятори до 80% вдасться за 40 хвилин.

📲 Читайте нас у Facebook і Тwitter, підписуйтесь на канал в Telegram. "Рубрика" відповідає на питання 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: