fbpx
Сьогодні
Відео 16:50 07 Тра 2019

Школярі Вінниці запустили еко-челендж проти запуску повітряних куль

Представники Вінницької школи «Лелека» звернулися до учнів і викладачів всіх шкіл з проханням відмовитися від повітряних куль на святкуванні останнього дзвоника та першого вересня, а замість них посадити дерева.

До кінця навчального року залишилося кілька тижнів. У всіх школах України учні будуть відзначати закінчення занять, а хтось і школи. За традицією, у небо запускають повітряні кулі, але учні Вінницької школи задумалися про те, якої шкоди може принести звичайн кулька.

Школярі створили відео, в якому закликають людей звернути увагу на те, що повітряні кульки – це не тільки кілька секунд захоплення, а й небезпека для природи. Діти закликають школи і учнів приєднатися до акції і відмовитися від запуску куль, небесних ліхтариків, конфетті та іншого «красивого сміття». А замість цього посадити дерево у дворі школи.

«На жаль, в Україні та світі склалася традиція відпускати кульки у небо на свята, урочисті заходи, та просто так. І хоча нам подобаються кульки, мало хто знає або задумується, що вони можуть нести серйозну загрозу. У часи коли про природу дбають менше, ніж про захопливі видовища, ми вирішили спробувати відновити баланс і запропонувати всім бажаючим, замість продукування "гарного сміття", посадити деревце, яке стане частиною циклу життя на ще довгі роки, а не принесе радість на кілька хвилин» , – пишуть школярі під своїм відео.

📲 Читайте нас у Facebook і Тwitter, підписуйтесь на канал в Telegram. "Рубрика" відповідає на питання 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: