fbpx
Сьогодні
11:58 07 Тра 2019

СБУ затримало в Одесі угрупування, яке продавало зброю з ООС місцевому криміналітету

Правоохоронці блокували в Одесі діяльність міжнародного угруповання, яке спеціалізувалося на збуті вогнепальної зброї та боєприпасів.

Про це повідомляє прес-центр СБУ, передає  УНН.

Оперативники спецслужби встановили, що п'ятеро мешканців Одеси, в тому числі громадянин РФ та громадянин однієї з сусідніх країн, скуповували зброю, незаконно вивезену з району проведення операції Об'єднаних сил для перепродажу.

"Також зловмисники займалися переробкою травматичної зброї на бойову для збуту, зокрема представникам кримінальних кіл", – повідомили у СБУ.

Оперативники задокументували факт реалізації зловмисниками двох гранат Ф-1 та пістолету Макарова. Двох учасників угруповання затримали в Одесі під час спроби продажу револьверу системи "Наган".

"Під час санкціонованих слідчих дій за місцем проживання трьох інших фігурантів справи правоохоронці вилучили шість гранат та запали до них, понад 350 набоїв різного калібру. Також виявлено складові частини вогнепальної зброї, обладнання для переробки зброї та виготовлення боєприпасів", – додали у прес-службі.

Наразі трьом учасникам угруповання оголошено про підозру в скоєнні злочину. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправних дій.

📲 Читайте нас у Facebook і Тwitter, підписуйтесь на канал в Telegram. "Рубрика" відповідає на питання 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: