fbpx
Сьогодні
15:34 07 Тра 2019

Перенесення Адміністрації Президента: у Зеленського пропонують побудувати новий урядовий квартал

Директор "Українського інституту майбутнього" та один із стратегів штабу новообраного президента Віктор Андрусів запропонував сценарій перенесення Адміністрації Президента з Банкової та пояснив, чому це необхідно зробити.

Сценарій перенесення АП:

1. Президент відразу визначає своєю резиденцією новий офіс, де розміщується спочатку він і апарат.

2. Важливі зустрічі і наради продовжуються відбуватись в старій АП

3. Впродовж року відбуваються переговори з Кличком щодо будівництва нового урядового кварталу. Відповідні кошти на будівництво нового урядового кварталу виручаються із продажу майна ДУС, а також за рахунок бюджету Києва, який особливо виграє від перенесення кварталу.

"На мою думку, новий квартал має бути розміщений на лівому березі. Це питання логістичне і інфраструктурне, оскільки зранку немає заторів в бік лівого берега. Плюс розміщення там урядових будівель почне розвивати лівий берег як діловий центр, а не як тільки спальний район", – пише він у своєму Facebook.

"Нація і держава будуються на символах. І саме символів нової України – нам бракує всю добу незалежності. Погодьтесь, що АП, Кабмін і ВР – це символи совка. Вони не були засновані нами, а перейшли нам в спадок. Зі всіми своїми імперськими замашками про прослуховання, барабанними телефонами, і їдалками. І от ми 28 років борсаємося на руїнах цієї імперії", – пояснює Андрусів необхідність перенесення АП.

Він наводить наступні аргументи, чому новий Президент мусить перенести Адміністрацію:

1. Символ волі. Рішення перенести АП – це прояв колосальної волі проти системи. Завжди всі хороші ідеї чи ініціативи розбиваються об бюрократію. Чиновники знайдуть 1 мільйон причин чому щось не можна. Вони піднімуть сотні радянських актів на підтвердження своїх аргументів. Рішення перенести АП – це злам. Це демонстрація спроможності приводити в життя найскладніші рішення.

2. Символ змін. Перенесення АП – це зміна історичного масштабу. Більше того, перенесення в модний сучасний офіс, з openspace, з креативними конференц-залами, з великими скляними вікнами – це про дух нової епохи. Це про нове управління. Це про круту модну креативну глобальну Україну. Це про нове покоління і дух цього покоління. Зрештою, саме це відповідає тренду запущеному Володимиром Зеленським під час виборчої кампанії – злам старих схем.

3. Завершення декомунізації. Урядовий квартал є частиною одного комуністичного ансамблю з вулиць і площ Леніна. Совок – це не тільки назви, це й місця, і практики політичного управління. Перенесення АП є продовженням декомунізації і створенням українського нового символічного поля.

Раніше повідомлялося, що Зеленський хоче скоротити Адміністрацію президента і перенести її під Київ.

Зазначимо, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк та дружина президента Олена Зеленська також висловилася за перенесення Адміністрації президента з вулиці Банкової в інше місце.

У Зеленського розповіли, що за державний кошт переїзджати з АП не будуть.

📲 Читайте нас у Facebook і Тwitter, підписуйтесь на канал в Telegram. "Рубрика" відповідає на питання

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: