fbpx
Сьогодні
13:56 06 Тра 2019

"Зрада скасовується": Омелян прокоментував припинення регулярного авіасполучення Києва з Ужгородом

Омелян розповів що уряд для відновлення сполучення доклав неабияких зусиль. А "зраду" розганяють напередодні виборів, бо так легше.

Про це він написа на своїй сторінці у Facebook.

"Незважаючи на те, що аеропорт комунальний і його діяльність – виключна компетенція місцевих органів влади. Так само, як Одеса, Херсон, Миколаїв чи Харків."

"З боку авіакомпанії «Мотор-Січ» є абсолютно адекватні вимоги: комерційна окупність рейсів, реклама цього напрямку.
Тому, зараз керівництво області, міста і аеропорта, народні депутати, які справді вболівають за рідний край, докладуть усіх зусиль, щоб вибудувати ефективний механізм співпраці з «Мотор-Січчю». Більше того, знайдуть рішення для зручних авіакомпанії і пасажирам рейсів." – додав міністр.

 

🇺🇦«Закарпатська зрада» скасовується 🙂Сьогодні зі зловтіхою «а я ж казав» почали розганяти новину, що регулярне…

Posted by Volodymyr Omelyan on Monday, May 6, 2019

Зараз в середньому з Києва до Ужгорода летить 10 пасажирів, з Ужгорода до столиці — 5, при мінімумі 28 посадкових місць.

Вартість одного рейсу за маршрутом "Київ-Ужгород" для перевізника складає 8 тисяч доларів.

Як повідомлялося, авіарейс за маршрутом «Київ – Ужгород» було запущено 15 березня. Його відкривали Президент Петро Порошенко та міністр інфраструктури Володимир Омелян. Рейси здійснюються раз на тиждень.

Варто зазначити, що сьогодні, 6 травня, виповнилося 90 років з дня відкриття аеропорту міста Ужгород. Саме 5 травня 1929 року у тоді чехословацькому Ужгороді урочисто відкрили новий аеропорт, запустивши рейс до Праги. Ужгородський аеропорт унікальний тим, що літаки злітають і заходять на посадку через повітряний простір сусідньої країни Словаччини, адже лінія кордону знаходиться на відстані всього 100 метрів від злітно-посадкової смуги.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: