fbpx
Сьогодні
15:34 05 Тра 2019

Чорнобиль лише за три роки став у 10 разів популярнішим для туристів

Кількість відвідувачів зони відчуження Чорнобильської атомної електростанції з 2015 року до 2018 року збільшилася з 8 тисяч до 70 тисяч осіб, з них половина – іноземці.

Про це 26 квітня заявив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак у ході відвідування Чорнобильської АЕС, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми спостерігаємо значне збільшення відвідувачів зони відчуження. Якщо порівняти з 2015 року до 2018 року, то потік відвідувачів збільшився з 8 тисяч до 70 тисяч, це майже в десять разів", – сказав Семерак.

За словами міністра, половина відвідувачів – це іноземці.

Семерак вважає, що цей показник свідчить про відкритість і прозорість, а також є гарантією того, що всі роботи на ЧАЕС здійснюються під пильною увагою громадськості, держави і міжнародних партнерів.

Водночас, прес-служба МВС повідомляє, що за 2018 рік у зоні відчуження виявили 196 сталкерів, з них 16 іноземців, а у 2019 році 48 сталкерів, з них 1 іноземець.

Дивіться ексклюзивний фоторепортаж: 33 річниця аварії на Чорнобильській АЕС: як сьогодні виглядає зона відчуження?

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: