fbpx
Сьогодні
Фото 17:39 04 Тра 2019

Зеленський і глави фракцій у Верховній Раді не домовилися про дату інавгурації

Обраний президент Володимир Зеленський провів зустріч з головами фракцій Верховної Ради.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Зеленський повідомив, що наполягав на тому, щоб інавгурація пройшла 19 травня. Натомість, за його словами, було багато думок і рішення приймуть вже на засіданні Ради.

"Ми запропонували нашу дату 19 травня і я пояснив (під час зустрічі, – ред.), що потрібно вирішити цю дату, адже є зв'язок з нашими іноземними гостями, які хочуть зрозуміти свій графік. Всі хочуть приїхати до нас на святкування серйозного дня. Ми обговорювали різні дати. У лідерів фракцій є різні думки (щодо дати ігавгурації, – ред.), – додав Зеленський.

Зеленський та голови фракцій, зокрема, обговорили питання зовнішньої політики, внутрішньої політики, взаємовідносин з парламентом.

Зеленський Верховна Рада

Фото: Голос України

Зеленський Верховна Рада

Фото: Голос України

Зеленський Верховна Рада

Фото: Голос України

Зеленський Верховна Рада

Фото: Голос України

Зеленський Верховна Рада

Фото: Голос України

Зеленський Верховна Рада

Фото: Голос України

Глава фракції "Самопоміч" Олег Березюк повідомив, що парламент визначиться з датою інавгурації наступного пленарного тижня, орієнтовно 14 травня. Він додав, що Петра Порошенка на зустрічі не було.

Загалом зустріч тривала дві години. За словами присутнього на зустрічі нардепа Андрія Левуса, на зустрічі були присутні голова ВР Андрій Парубій та перший заступник Ірина Геращенко, а також заступник голови Верховної ради Оксана Сироїд. Від фракції БПП на зустрічі був присутні народний депутат Олександр Черненко. Фракцію "Батьківщини" представив нардеп Крулько, від "Самопоміч" Олег Березюк. Від Опозиційного блоку був присутній голова фракції Вадим Новинский. Від "Народного фронта" на обговоренні дати інавгурації присутній заступник голови фракії Андрій Тетерук.

Раніше повідомлялося, що Зеленський наполягає на інавгурації 19 травня.

Згідно із законодавством, інавгурація президента має відбутися не пізніше 2 червня.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: