fbpx
Сьогодні
17:07 04 Тра 2019

В українській армії офіційно присутні понад 150 капеланів, - Єпіфаній

Капелани ПЦУ займаються духовною опікою українських військових в ООС.

Про це заявив митрополит Епіфаній, повідомляє прес-служба Православної церкви України.

"На сьогодні ми маємо вже понад 150 капеланів, які офіційно присутні в українському війську та духовно опікуються нашими військовослужбовцями. Перед очима смерті немає невіруючих, практично кожен військовослужбовець потребує цього духовного спілкування зі священнослужителем – капеланом", – сказав митрополит.

Зазначається, що в Україні капеланство планують впровадити на державному рівні, що має гарантувати капеланам соціальний захист.

"Наразі розроблено відповідний законопроект. Сподіваємося, що Верховна Рада його підтримає і вдасться забезпечити капеланам певний рівень соціального захисту", – додав предстоятель ПЦУ.

Довідка. Від Православної церкви України на Сході України задіяні близько 600 капеланів. Вони раз в місяць або раз на квартал їздять з допомогою чи просто з духовною опікою наших військових в ООС.

У Збройних Силах України офіційно перебувають 155 капеланів, у частинах прикордонної служби – 34, у Національній гвардії – 33 капелани.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: