fbpx
Сьогодні
12:47 04 Тра 2019

Більшість переселенців, що повернулися назад - самотні жінки

Фото Укрінформ-UATV

У кінці 2018 року 19% опитаних переселенців повернулися на непідконтрольні українській владі території Донбасу, з них – 55% жінки.

Про це йдеться в звіті Національної системи моніторингу ситуації (НМС) з ВПЛ, оприлюдненому Міжнародною організацією з міграції в квітні 2019 року, пише Восточный вариант.

Згідно зі звітом, середній розмір домогосподарств опитаних ВПЛ, які повернулися додому, склав 1,98 особи, що менше, ніж середній розмір домогосподарств переселенців на підконтрольній українській владі території – 2,54 особи.

Найбільша кількість повернулися на непідконтрольний Донбас становлять самотні переселенці – 40%, з них 67% – жінки.

Ще 38% повернулися – це сім'ї ВПЛ, що складаються з двох осіб, по 11% – це сім'ї переселенців, в складі яких 3 особи та 4 члена сім'ї і більш.

Серед тих переселенців, які повернулися на непідконтрольні українській владі території, у 17% є діти, а до складу 13% сімей входять особи з інвалідністю.

У грудні 2018 році кількість переселенців, що повернулися додому, збільшилася на 5% в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: