fbpx
Сьогодні
20:46 04 Тра 2019

Балуха тримають в холоді на одному хлібі: політв'язень розповів про важкі умови ув’язнення

Фото Радіо Свобода

Український політв'язень Володимир Балух написав листа активістці під ніком Julia Lorenz.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група на своїй сторінці в Facebook.

Він розповів про важкі умови утримання в колонії. Бранець Кремля відчуває постійний холод та недоїдання. Володимир також повідомив, що його постійно тримають в ШІЗО (штрафному ізоляторі).

"Що стосується подорожі без теплих речей, то це виявилося куди більш комфортним, ніж перебування в самій колонії. Ніколи раніше не доводилося переживати такої концентрації відчуття холоду на одиницю прожитого (проіснуваного) часу. Мене тут вже 3 тижні тривають в ШІЗО. З 16- го числа опалення відключили… Як для теплолюбного жителя півдня, який до того ж останні півтора місяці харчується виключно хлібом (харчуватися з передач в ШІЗО "заборонено"), це випробування, доповім Вам, не з легких", – написав Володимир у своєму листі, який датується 25 квітня.

3 лютого 2019 року Володимира Балуха без його згоди окупанти етапували з Керченської колонії в Сімферополь, 18 лютого 2019 року його доставили до Краснодару, а 24 лютого українець був вже в Армавірі. Пізніше стало відомо, що Балух 7 березня перебував у СІЗО Воронежа, а з 10 березня – в Ярославлі.

Нагадаємо, що Балуха перемістили в колонію міста Торжок Тверської області (РФ).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: