fbpx
Сьогодні
22:54 03 Тра 2019

Запобігання корупції: НАЗК за місяць зафіксувало 224 порушення

Національне агентство з питань запобігання корупції у квітні 2019 року встановило 224 порушення законодавства у сфері запобігання корупції.

Про це інформує прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції у квітні 2019 року встановило 224 порушення законодавства у сфері запобігання корупції", – йдеться у повідомленні.

Так, НАЗК склало 168 протоколів про адмінправопорушення, затвердило 37 обґрунтованих висновків про виявлені ознаки правопорушень, пов'язаних з корупцією, а також направило 19 приписів.

Уточнюється, що з них 13 приписів внесено з вимогою усунути порушення законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень Закону, 6 приписів – за результатами перевірок держорганів.

Окрім того, як зазначають у НАЗК, у квітні було розпочато повну перевірку 320 декларацій та затверджено 166 рішень про результати повних перевірок декларацій.

За результатами перевірок у 8 деклараціях виявлено недостовірні відомості на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Також було встановлено ознаки умисного неподання 29 декларацій.

У свою чергу, за порушення термінів подання декларацій було складено 19 адмінпротоколів, за несвоєчасне подання або неподання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані – 16 адмінпротоколів, 1 адмінпротокол – за декларування недостовірних відомостей на суму від 100 до 250 прожиткових мінімумів.

Також НАЗК склало 37 адмінпротоколів за недотримання вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та 2 адмінпротоколи – щодо порушення обмежень стосовно сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

За порушення порядку подання звіту політичної партії НАЗК направило до суду 13 адмінпротоколів, за порушення порядку надання або отримання внеску на користь політпартії – 80 адмінпротоколів.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: