fbpx
Сьогодні
14:41 03 Тра 2019

В Європі новий головнокомандувач силами НАТО: він вже склав присягу

Генерал армії Сполучених Штатів Тод Волтерс склав присягу на посаді Верховного головнокомандувача Об'єднаних збройних сил Північноатлантичного Альянсу в Європі. Церемонія відбулася 3 травня у місті Монс, Бельгія.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Під час церемонії генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ назвав цю посаду «однією з найбільш складних та важливих військових позицій у світі».

Верховним головнокомандувачем Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі, як правило, призначають американських військових офіцерів. Волтерс, який заміняє на цій посаді генерала американської армії Кертіса Скапаротті, також очолюватиме збройні сили США в Європі. 

Він переймає на себе командування у той час, коли Альянс готується до можливого розірвання Договору про ліквідацію ракет середньої й малої дальності – угоди про роззброєння між Росією та США, яка гарантувала безпеку Європи протягом останніх трьох десятиліть.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: