fbpx
Сьогодні
23:36 02 Тра 2019

Активісти "Хто замовив Гандзюк" розповіли, чим загрожує домашній арешт Павловського, і звернулися до Супрун

Одного із організаторів вбивства Каті Гандзюк Ігоря Павловського випустили із СІЗО. Суд відпустив його на домашній арешт ще у п'ятницю. Засідання провели тихо, без анонсів, повідомлень, пострелізів. Рішення прийняв суддя Мар'ян Головчак.

Про це йдеться у спільноті "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Активісти наголошують, чим це загрожує:

1. Замовники почнуть тиснути на Павловського і змусять його змінити покази. У цій справі вже є свідок, який відмовився від показів після того як його прізвище було озвучено на суді. Адвокати Мангера досі використовують це як доказ невинуватості Мангера.

2. У разі, якщо Павловський не змінить покази, вдома його можуть вбити. Прибрати ключового свідка – вигідно для замовників вбивства.

У разі, якщо один із цих пунктів стане можливим, хочемо, щоб суспільство навіть не сумнівалось у тому, що це відбулось за згоди Генпрокуратури, СБУ та замовників вбивства Каті Гандзюк.

Зазначається, що адвокати Павловського постійно повідомляли, що стан здоров'я їх підзахисного критичний. Прокуратура підтверджувала. Якщо це так, то ми вимагаємо, щоб до Павловського допустили незалежних експертів та лікарів, які запевнять суспільство, що підозрюваний дійсно не зможе перебувати в СІЗО за станом здоров'я.

"Ми готові вислухати незалежну експертизу комісії Міністерства охорони здоров'я України та просимо Уляна Супрун сприяти експертизі та проконтролювати її об'єктивність. Якщо нам не покажуть експертизу, то ми розуміємо, що нам всім брешуть", – пишуть активісти.

"Нас поставили перед фактом, коли Павловському, Торбіну та виконавцям вбивства Каті змінили підозру. Тепер нас ще раз поставили перед фактом, коли Павловському змінили запобіжний захід. І тепер, коли Павловського звільнили із СІЗО, ми не бачимо можливості повернути його назад мітингами чи іншими акціями прямої дії. Ще раз наголошуємо: Якщо Павловського залякають і він відмовиться свідчити – у цьому винні ГПУ та СБУ. Якщо Павловського вб'ють – у цьому винні ГПУ та СБУ", – підсумовують у спільноті.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: