fbpx
Сьогодні
Відео 19:23 01 Тра 2019

У Казахстані затримали демонстрантів, які закликали бойкотувати вибори та звільнити політв’язнів

У містах Алмати та Астана (зараз Нур-Султан) на акцію протесту вийшлі сотні мітингарів. Вони закликали бойкотувати вибори президента, призначені на 9 червня, та вимагали скасувати перейменування столиці Казахстану.

Про це повідомляє казахська служба «Радіо Свобода».

Понад 100 учасників акцій були затримані правоохоронцями. Проти декількох затриманих застосували гумові кийки. Протестувальники виступили з вимогою звільнити затриманих. Правоохоронці погодилися, проте з умовою, що решта розійдеться.

У Нур-Султані лунали вигуки: «Нур-Султан — не моя столиця», «Токаєв — не мій президент», «Дарига — не мій спікер сенату». Окрім того, демонстранти вимагали звільнити студентів Асію Тулесову і Бейбариса Толимбєкова, яких арештували на 15 діб через участь в акції протесту 21 квітня в Алмати.

В Алмати на акцію зібалися близько 300 людей — скандували «Бойкот!», «Свобода політв'язням», «У мене є вибір». Коли частина учасників акції розійшлася, силовики затримали близько 100-а людей, яких відвезли у відділок.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: