fbpx
Сьогодні
11:55 01 Тра 2019

Путін об'єктивно не зацікавлений в досягненнях Зеленського, - журналіст

Фото Reuters

Путін об'єктивно не зацікавлений в досягненнях Зеленського – тому що успіх в очах росіян буде означати перемогу позасистемності над системністю.

Про це пише журналіст Віталій Портников у своїй колонці на Еspreso.tv.

На його думку, перемога кандидата, який виглядає як несистемний, над представником традиційної політичної еліти – удар по всій пострадянській системі, в якій одні політики змінювали інших навіть після перемог повстань і революцій. Для нас може виглядати дивним, коли Зеленський після перемоги на виборах звертається до жителів колишніх радянських республік зі словами "все є можливим!". Дивним тому, що в Україні – на відміну від Росії чи Білорусі – змінюваність влади підтримується з 1991 року.

Але для Путіна нічого дивного в цьому немає просто тому, що він прекрасно розуміє, що хотів сказати Зеленський. Він розуміє, що переможець президентських виборів в Україні мав на увазі не змінюваність влади, а перемогу кандидата, який не асоціюється з політичною елітою країни. Кандидата, який є набагато зрозумілішим не тільки для "маленького українця", а й для "маленького росіянина". Цей свій хлопець, який переміг владу – ось про що мріє кожен не тільки в Краматорську, а й в Кургані. Поки Зеленський тільки боровся за посаду президента, Путін міг цього не помічати, він був надто зосереджений на помсті Порошенку. Але ось Зеленський переміг – і відразу ж став небезпекою. Путін об'єктивно не зацікавлений в його досягненнях – тому що успіх в очах росіян буде означати перемогу позасистемності над системністю. А для Росії це страшніше за будь-який Майдан. Це буде означати, що Кремль своєю боротьбою з Порошенком сам вирив собі могилу.

Тому Путін буде втягувати нового українського президента в одну провокацію за іншою – паспорта це тільки початок. А Зеленський буде відповідати на ці провокації так, як і повинен відповідати позасистемний революціонер – оголошенням війни путінському режиму. При цьому якщо Порошенко сприймав Путіна як лідера чужої країни, то Зеленський сприймає Путіна як голову чужої влади. Цивілізація у них спільна, аудиторія також, а ось режими відрізняються. Ось чому Зеленський є набагато більш небезпечнішим для Путіна, ніж Порошенко.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: