fbpx
Сьогодні
21:10 01 Тра 2019

Офіційно: Путін підписав закон про ізоляцію Рунета

Президент РФ Володимир Путін підписав закон про ізоляцію російського сегменту інтернету.

Про це повідомляє "Медуза".

"Закон набуде чинності з 1 листопада 2019 року. Ряд його положень, в тому числі про національну систему доменних імен, почне діяти з 2021 року. Держдума схвалила закон 16 квітня, Рада Федерації – 22 квітня", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється також, що голосування у другому читанні за законопроект про ізоляцію Рунету у Держдумі відбулося з порушенням процедури. "Прізвище спікера В'ячеслава Володіна значилося у списку тих, хто голосував, хоча його не було у Москві. Представник Володіна пояснила це помилкою співробітників апарату Держдуми", – додали у повідомленні.

Сенатор Людмила Нарусова заявила, що в голосуванні по закону про ізоляцію Рунету в Раді Федерації відбулася технічна помилка, і її голос зарахували «За», хоча вона проголосувала проти. Пізніше Рада федерації виправила результат голосування Нарусова.

Згідно із законом, російська влада зможе контролювати точки з'єднання російського сегмента інтернету з зовнішнім світом.

Передбачено можливість створення інфраструктури, яка дасть змогу російському сегменту працювати в ізоляції, якщо оператори зв'язку не зможуть під'єднатися до зарубіжних кореневих серверів інтернету. Відповідатиме за «координацію забезпечення сталого, безпечного і цілісного функціонування» інтернету Роскомнагляд.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: